čtvrtek 21. ledna 2016

Levná, ale smysluplná vlasová péče



V tomto článku se pokusím shrnout moje zkušenosti s levnějšími drogérkovými produkty a doplňky stravy pro výživu vlasů. Na úvod bych chtěla říct, že každému vyhovuje trošku něco jiného a pokud mě rostou vlasy po levných vitamínech, vám po nich růst nemusí.



Šampón je základ, na tom se asi shodneme. Ten má doma určitě každý (doufám) a určitě ho i pravidelně používá. Jenže to není tak jednoduché jak by se to mohlo zdát a najít ideální šampón nejlépe za přijatelnou cenu není vůbec jednoduché.
Osobně jsem toho vyzkoušela opravdu spoustu - šampóny se silikony, bez silikonů, s oleji, kopřivové, ty nejlevnější i nejdražší a zkoušela jsem si mít vlasy i homemade šampónem. Svoje vlasy myji obden, takže vždy hledám šampon a kondicionér, který mé vlasy příliš nezatíží, nevysuší a zároveň nebudu po pár hodinách jak topinka (z hlediska mastnoty).
Můj ideální šampon by měl umět vlasy zjemnit, dodat jim lesk, zpevnit, zacelit konečky a nemastit a nevysušovat. Že je to nemožné? Není.
V DM drogerii jsem šampon Balea Oil repair koupila za 39Kč a je to jeden z nejlepších drogérkových šampónů vůbec. Šampon neobsahuje silikony a přesto mi přijde, že má právě ty přednosti, které mají šampony, které je mají, jen má jedno ohromné plus. Vlasy totiž vůbec nezatěžuje. Zůstanou po něm lehké, nadýchané a vzdušné.
Šampon má 250ml a z obalu vymáčknete opravdu všechno.

Dalším produktem, který by jistě neměl ve vaší péči o vlasy chybět je kondicionér. Po mytí šamponem, kterým vlas dá se říct vysušíte a strhnete vlasový "ochraný film" je kondicionér to co vašim vlasům dodá ten úžasný lesk a jemnost po které všichni prahnem. Opět to kondicioner od Balei zvládne na jedničku z hvězdičkou. Stačí ho nechat působit opravdu jen chvíli a rozdíl je obrovský! Nejen, že se vlasy necuchají (a to ani den po umytí), ale jsou rovné a hebké. Opět je to produkt bez silikonů, vlasy nezatíží a ačkoliv má v názvu "oil" nemastí a já s mastnějšími kořínky s ním nemám problém.
Je tu ale jedno ale. Když se mi kondicionér dostane na obličej, či dekolt mám na něj alergickou reakci. Musím si tedy dávat větší pozor než obvykle. Celkově mám pleť hodně přecitlivělou, takže to bude spíš jen můj problém, než závada produtu. Balea Oil repair balzám koupíte opět za cenu 39Kč, bohužel je ho méně než šamponu a to 200ml.

Pokud jste už zkoušeli nějakou tu masku na vlasy dáte mi za pravdu, že dokáže udělat divy a o co víc, když je přírodní bez zbytečných silikonů a konzervačních látek, které rozhodně vlasům neprospívají. Já jako masku na vlasy dávám pouze na konečky kokosový olej a je to takový můj malý zázrak.
Nahřeji ho v horké lázni a vetřu do vlasů, zabalím do igelitu a nechám působit i několik hodin (klidně přes noc). Po té si normálně umyji vlasy.
Kokosový olej není sice nejlevnější, ale místo si v tomto článku našel i díky jeho všestranému využití a díky tomu si ho určitě zamilujete nejen na vlasy, ale třeba i do jídla, či jako odličovač.
Kokosový olej jsem viděla v DM za 120Kč.

Co je pro vlasy ještě důležitější než všemožná výživa "z venku" je výživa zevnitř. Někteří z vás mají jistě to štěstí, že mají dostatek látek potřebných pro tvorbu vlasů automaticky. Kdo pozoruje pomalejší růst, či zhoršenou kvalitu vlasů, určitě pozná s vitamínovým doplňkem markantní rozdíl. Já sama jsem měla vlasy pevné a dlouhé, ale poškodila jsem si je odbarvováním a barvením a byl to právě BIOSIL PLUS co mě dostal z nejhoršího. Biosil užívám již skoro čtyři měsíce a jak na růstu tak kvalitě se to projevilo. Určitě najdete na trhu i lepší preparáty, ale vraťme se ke slovu LEVNÁ péče, což biosil s cenou okolo 60Kč určitě je.

Všechny produkty pro kompletní vlasovou péči koupíte za asi 260Kč, což dle mého není vůbec moc. Navíc vitamíny máte na dva měsíce a pokud nemáte extra dlouhé vlasy a nemyjete si je tak často jako já i šampon, kondicionér a kokosový olej vám budou dělat společnost opravdu dlouho.

5 komentářů:

  1. Kokosový olej je pre mňa dar z neba :-) používam ho na všetko, všade kam sa len dá a vždy mi pomôže, palec hore za výber!
    Andy

    OdpovědětVymazat
  2. Super, že už konečně DM přestalo přidávat do šampónů silikony, za to jim tleskám :)) Ale já radši přeci jenom používám přírodní produkty, kde má jistotu, že tam nic špatného není :). A biosil je super, také mám ráda, když jsou tělu dodávané vitamíny a potřebné látky i zevnitř než jen zvenku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Biosil je pro mě stálým doplňkem stravy už strašně dlouho a mám ho snad nejradši! Vždy se k němu vracím,protože mi příjde nej efektivnější! skvělý článek!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Biosil som skúšala jedno balenie, ale nejako som nevidela efekt, tak som si už ďalšie balenie nekúpila. Mne najviac pomáha obyčajný zinok. No a tento rad Balea je úžasný, jedine šampón som neskúšala, lebo sa bojím, či nebude vlasy mastiť, tiež si umývam vlasy obdeň, mala som však aj kondicionér a aj olej, kondicionér je úžasný, úchvatný, skrátka je cítiť, že vlasom pomáha. Olejček nádherne vonia, vôňa sa dokonca drží vo vlasoch neskutočne dlho, ale iné účinky som si na svojich vlasoch nevšimla. Videla som dokonca už aj kondicionér v spreji z tohto radu, takže možno vyskúšam. No kondicionér u mňa jednoznačne vedie.
    Bianka

    OdpovědětVymazat