sobota 16. ledna 2016

Recenze: Štětce Essence

Ahojec,
prvně bych vám - mým čtenářům ráda poděkovala za úžasných 20 odběrů. Věřím, že je to pro tento blog jen začátek. Úspěšný začátek!
Dnes bych se s vámi ráda podělila o moje zkušenosti se štětci, které koupíte běžně v drogerii.
Jedná se o štětce značky Essence, kterou jistě všichni známe.
Na úvod musím říct, že je nenaleznete v každé drogerii, u nás v Rossmanu, ani v DMku je nemají, musíte hledat v těch větších, kde je pro Essence vyčleněn ne jeden stojan, ale dva.
Za sebe mohu říct, že mimo Prahu je seženete ještě v Liberci v Rossmanu a v Trutnově v DM u Tesca. Tam jsem je kupovala i já.

Vlastním 4 štětce a sadu aplikátorů na oční stíny. Začneme něčím pozitivním, ať vás hned neodradím.

Kabuki

Jednoznačně nejlepší štětec od Essence jaký mám. Je úžasně hustý a jemný, štětiny se ale neohýbají jako u jeho pudrového bratříčka a krásně s ním zapracujete cokoliv! Navíc ta barva a design. Já bych ho brala už jen kvůli tomu, na stole vedle hrníčku se štětci má svoje čestné místo. Navíc ho dostanete v praktickém plastovém obalu. Je to skvělý pomocník na cesty a i ti co mají doma jiné dražší kabuki si ho mohou pořídit a používat třeba jako náhradní štětec do školy, práce či prostě jen tak do kabelky, nemusíte se bát, že si své drahé miláčky poničíte a tenhle krasavec odvede hodně dobré práce a určitě vás neurazí ani cena.

Cena: 120Kč hodnocení: 10/10


Štětec na tvářenku

Hopem skokem jsme se přesunuli úplně někam jinam. A to nejen určení štětce, ale i kvalitou. Alespoň, že ten design je stále tak nádherný a dobře střižený.
Štětec na tvářenku je hodně jemný, myslím, že má o něco slabší štětiny něž Kabuki a hlavně je strašně řidký. 
Tvářenku s ním do tváře prostě nemáte šanci pořádně zapracovat. Štětec se ohýbá a tím vám krásně rozpráší produkt všude po obličeji, jen ne na tváře. Dobře to bych přeháněla, ale přísahám, že mám tvářenku i tam kde by být vážně neměla.

Cena: 85Kč Hodnocení: 5/10 


Štětec na pudr

Tenhle štětec se v téhle barevné kombinaci už neprodává, ale v prodeji je dle mě ten úplně stejný jen v jiné barvě.
Štětec je na tom s kvalitou hodně podobně jako štětec na tvářenku. Má o něco více štětin a já ho místo na pudr dlouhou dobu používala na konturování tmavým pudrem. Opět má moc hezký design, jen už se z něj ztratil nápis Essence a vzorování. Štětec používám dva roky a nevypozorovala jsem žádné padání štětin, štětec ani nějak neztratil na kvalitě. Je hodně jemný a ohebný což je celkem na škodu, protože pudr by se s ním opravdu špatně vklepával. Přesto si myslím, že začátečníkovi poslouží dobře a je o něco lepší než štětec na tvářenku.

Cena: 90Kč Hodnocení: 7/10

Štětec na stínování

Tenhle štětec je u nás v drogériích stále taková vzácnost, mám pocit, že jiné značky zatím moc nepochopily, že pěnové aplikátory vážně pro dokonalé líčení nestačí. Takže za tohle Essence chválím. 
Tím asi chválení končí. Štětec je strašně velký, takže se s ním na malém víčku špatně pracuje, nevíte co rozmazáváte. 
Má dlouhé štětiny a opět hodně jemné, takže se ohýbá a mě se s ním zkrátka špatně pracuje. Stále pro něj hledám využití a nějak nemůžu najít. Tenhle štětec bych nedoporučila snad nikomu, je z těch co tady ukazuji opravdu nejhorší. Štětiny se rozjíždějí do všech směrů a místo "blendění" se stíny akorát tak rozmažou a rozpráší. Opět musím pochválit barevnou kombinaci, fialovo bílá je prostě nádherná a myslím, že žádná jiná značka takhle krásně designované štětce nemá.

Cena: 45Kč Hodnocení: 4/10


Aplikátory na oční stíny

Tyhle aplikátorky se už také v tomto barevném provedení neprodávají, ale jsou v prodeji úplně stejné jen v jiných barvách.
Aplikátory mají krásné barvičky a jsou latexové. Hodí se do kabelky, nebo na cesty a na nějaké základní nanesení stínů postačí. Já bych si je asi sama nekoupila, ale pro někoho to může být dobrá volba. Mají navíc praktické balení.

Cena: 40Kč Hodnocení: 10/10


Pokud hledáte levné drogérkové štětce a nejde vám o špičkovou kvalitu, určitě se na štětce Essence v drogerii minimálně koukněte. 
Z žádných štětců co doma mám mi nevypadla snad jediná štětina.
Cena štětců se pohybuje v rozmezí 40 - 120Kč.

8 komentářů:

  1. :-) Přesně jsi vystihla moje pocity z těchto štětců. Opravdu jediný který bych si koupila je ten Kabuky. ostatní mají hrozně tak jakoby plastové štětiny, řídké, kluzké tak že se na nich produkt nemůže dobře uchytit a děsně se ohýbají. Hezký je design, o tom žádná ale praktické použití těchto štětců je nic moc. Za sebe bych si raději koupila štětce Ebelin, které jsou cenově dostupné (asi o 20 Kč dražší než Essence) a udělají službu desetkrát lepší. Štětce od Catrice bych srovnala k Essence, však jak by ne když je to stejný výrobce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Ebelin mám doma zatím jen štětec na pudr, ale i ten je kvalitou úplně nekde jinde. Takže plně souhlasím, radši Ebelin.
      Já si tyhle nechám na ozdobu na stole, ještě s pár štětci, které nepoužívám :D...

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) já mám od Essence jenom ten štětec na pudr v novém designu a myslím si, že pudr se s ním dá nanést poměrně v pohodě a naopak bych ocenila, kdyby byl o něco jemnější :) kdybych měla doporučit nějaký štětec na pudr z drogerie, tak by to byl asi spíš od For your beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému asi vyhovuje něco jiného :). Možná ho i trošku pozměnili s novým designem, nevím..

      Vymazat
  3. Kabuki do kabelky by se hodil. Stetec na tvarenku mám a zas taková hrůza to není, ale ani žádná sláva. Aplikatory bych nechtěla:-)

    OdpovědětVymazat
  4. ten s černou rukojetí mám, používám ho na všechno, když jiné štětce mám špinavé :D
    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  5. Štetce od Essence mě nikdy nelákali, ale přemýšlím nad tím Kabuki, na cestování bude super...:)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý článok. Ja som na štetcami od Essence uvažovala, takže vďaka za tento článok. :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat