středa 13. ledna 2016

Recenze: Makeup RevolutionLondon - Iconic Elements paletka očních stínů

Paletka Iconic Elements slibuje za cenu 199Kč 12 dobře pigmentovaných očních stínů z celkovou hmotností 14g.
Paletka je v nude odstínech z nichž jen jeden stín zazáří svým třpytem.
Kdo by nechtěl dobře pigmentovanou matnou paletku za tak krásnou cenu? Jestliže i vy jste podlehli prvotnímu nadšení, čtěte dál!


Začnu tím pozitivním, čímž je jednoznačně skladba barev. Dle mého by právě takhle měla vypadat ideální paletka na denní líčení do školy, či zaměstnání, tohle tedy splňuje Iconic na jedničku!
Nemůžu si pomoct, ale mě samotné se líbí i obal, zrcátko by to také nezkazilo, ale obal mě neuráží, dokonce bych si troufla říct, že je dobře zpracovaný a promyšlený. Paletka působí luxusním dojmem. Přibalen je i latexový oboutraný aplikátor. Jeho fuknčnost a použitelnost nechám na posouzení každého z vás.
Vezmeme si to tedy hezky stín po stínu z leva.
První a druhý stín je už v paletce skoro stejný a na oku nepoznáte rozdíl, stín č.2 je možná o trošku více pigmentovaný.
Třetí stín je právě onen jediný lesklý, myslím, že jeho úkolem je projasnění vnitřního koutku, pigmentace je dobrá a výdrž obstojná, jemu nemám co vytknout.
Podivně žlutá co následuje je na tom o poznání hůř, pigmentace je šílená a na víčku jsem ji radši ani nezkoušela.
Následuje střídačka teplých hnědých a studených různých sytostí. Tyhle stíny jsou si hodně podobné, ale podtónem jiné, což určitě chválím, jenže by tady nesmělo být to jenže. Stíny jsou opět málo pigmentované a když je chci na výčku rozmazat do ztracena opravdu se ztratí neznámo kam všechny a já tak můžu znovu nanášet, rozmazávat, nanášet a zase rozmazávat do aleluja a stejně požadované sytosti nedosáhnu.
No a hopem skokem jsme to vzali k posledním dvoum stínům, i když by se předposlední stín dal zařadit do předchozí skupiny, je o něco víc pigmentovaný a s výdrží na tom také není tak špatně, dokážu si dost dobře představit, že ho využiju.
Černý matný stín, je prostě klasika, která ale v hodně paletkách chybí a jsem ráda, že tady je. S pigmentací je na tom z celé paletky asi nejlíp a dal by se využít na nějaké černé kouřovky.
Všechny stíny hodně práší a špatně se nanášejí, opadávají pod oko.

Swatch možná vypadá dobře, ale abych dosáhla alespoň takovéhle intenzity musele jsem stíny nanést několikrát přes sebe což na oku moc dobře nejde. Sami si můžete všimnout jak si sou světlé stíny podobné, ne-li stejné.


Paletkou jsem se líčila asi 5x a snažila se prostřídat většinu stínů, ale je na tom z pigmentací opravdu hůř a ani s bází mi stíny na oku nevydrží příliš dlouho, po té se začne jejich intenzita postupně vytrácet a když večer odličuji na tampónku nemám skoro nic, což opravdu nechápu.
Nedokážu říct jestli za stejnou cenu jako je tahle paletka dostane stíny lepší kvality, ale určitě se tady vyplatí připlatit, nebo vybrat méně stínů od jiné značky za stejnou cenu.
Možná, že paletky Iconic 1, 2 a 3 se shimmerem na tom budou mnohem lépe, ale matná za mě ne. Jednoznačně nedoporučuji.

Paletku hodnotím 5 body z 10

6 komentářů:

  1. Ahoj, v první řadě ti moc děkuji za komentář u mě na blogu. Jsem ráda, že jsi mi napsala ohledně té tabulky cookies, nicméně jsem extrémně technický typ, takže si stejně nejsem jistá, jestli bych to uměla nějak "vylepšit".

    Za druhé - zajímavá recenze. Jak jsi četla u mě, já jsem tedy se svou paletkou spokojená. Takhle se mi také líbí, ale už možná kvůli tomu, že mi ty stínečky už jen na oko přijdou moc světloučké, tak bych si jí nekoupila.

    Děkuji za sledování, též si tě přidávám a už se moc těším na další článečky :-)

    Ketrin Fl ~ CALL ME KETRIN BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že ty paletky z lesklými stínami na tom budou o dost lépe, ten jediný lesklý stín co já v paletce mám je taky dobrý.
      Každopádně já si paletku bohužel nevybírala ani nekupovala, dostala jsem ji dárkem. :)

      Vymazat
  2. Super recenze. Já mám doma jednu paletku od Revolution a ta je fakt skvělá. V Čechách tu mojí nemají, ale fakt vydrží dlouho. Ale každému vyhovuje něco jiného. :)

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala k předchozímu komentáři - myslím, že je to problém čistě téhle matné, věřím, že ostatní paletky budou o levl víš. :)

      Vymazat
  3. Paletku jsem zkoušela jenom v drogerce a přišla mi taková průměrná. Doma ji mít nemusím.Hezká recenze

    OdpovědětVymazat
  4. Mám tu druhou z matných stínů a zbožňuju jí, některé stíny nejsou ndejlepší, ale mně se s ní moc dobře pracuje. Asi jsem divná. :D

    OdpovědětVymazat